Matevz Dolscak_0031_WEB.jpg

ŠPORTNA MASAŽA

za profesionalne športnike in rekreativce

Zdrav način življenja, na katerega nas v današnjem času neprestano opozarjajo tudi mediji, vključuje zdravo prehrano in redno telesno aktivnost. Šport ima v vseh življenjskih obdobjih za zdravje in počutje človeka nenadomestljivo vlogo. Redna vadba je tako za marsikoga del njegovega vsakdana. Število ljudi, ki se ukvarjajo z rekreativnim športom, se iz leta v leto povečuje, kar je odlična novica. Čeprav ima redna telesna aktivnost številne pozitivne učinke na telo, pa lahko nepravilna aktivnost pretirano obremeni mišice, vezi in sklepe, kar vodi do neželenih posledic, kot so športne poškodbe in okvare.

Komu je namenjena športna masaža in kako izgleda?

Športna masaža je specializirana masaža, namenjena tako rekreativcem, kot tudi profesionalnim športnikom. Je sestavni del treninga vrhunskih športnikov in je prilagojena vsakemu športniku posebej. Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, ki so pri določenem športu aktivne. Lahko se izvaja pred športno dejavnostjo (ogrevalne tehnike), med njo ali po njej (regeneracijske tehnike). Masaža dviguje psihofizično pripravljenost. Pred treningom mišice stimuliramo, ogrejemo in spodbudimo cirkulacijo. Tako telo pripravimo na napor in s tem zmanjšamo možnost poškodb. Po treningu je potrebno tkivo normalizirati, mišice sprostiti in lajšati morebitne bolečine. Pomemben je osebni pristop in redno spremljanje športnika na njegovi poti doseganja boljših rezultatov.

AdobeStock_90030904.jpeg

Najpomembnejše koristi športne masaže

 

  • Izboljšanje psihofizičnega stanja in forme,

  • preprečevanje poškodb,

  • odprava poškodb in lajšanje bolečin,

  • hitrejša regeneracija po aktivnosti,

  • sprostitev utrujenih in zateglih mišic,

  • vzdrževanje prožnosti mišic,

  • pospešitev krvnega pretoka, odpravljanje mlečne, kisline in stranskih produktov presnove ter manjša pojavnost krčev,

  • boljša izvedba gibanja, neboleče gibanje,

  • dvig športnikove samozavesti,

  • stimulacija živčnega sistema itd.

Športno masažo učinkovito kombiniram z drugimi pristopi, npr. trigger point terapijo in ventuzami.

Svoj termin lahko rezervirate na 040 367 424 ali dolscak.m@gmail.com.

Cena masaže: 30 eur/ 30 min, 50 eur/ 60 min

DARILNI BONI

Za vse storitve so na voljo tudi darilni boni. Vrednost bona je po dogovoru, veljavnost pa 1 leto od dneva nakupa. Bone vam lahko pošljem po pošti, osebno dostavim (v Ljubljani) ali pa jih

prevzamete v Športni dvorani Krim na Rudniku.